Fiske

Ett annat stort intresse jag har är fiske som kom igång nu på allvar i höst. Havsfisket får vänta i och med de nya bestämmelserna. Max 1 st torsk per dag. Inte lönt att betala 400:- för att följa med båtarna ut och dessutom är torsken inte fin. Full av mask… inte trevligt. Nej jag håller mig nu till dammarna där det fylls på med fin regnbåg/öring. Verktygsdammen i Tyringe har jag testat ett par ggr och även Hålsjön i Åsljunga. Citadellet står på listan att besöka innan vintern. Jag ger detta året med spinnspö. Skall lära mig fiska med fluga till nästa säsong.

Min utrustning jag köpt är:

Haspel:
Spö: Westin W3 Spin 8 240 cm 5-25 g
Rulle: Fladen Maxximus Spida 2000

För lite kraftigare fiske:
Spö: Shirasu Balzer 195 cm 40-110 g
Rulle: ABU Ambasadeur 7000C

Reservrulle:
Shimano Sienna 500

Flugfiske:
Spö: FISU2 Vision 6 Line 9
Rulle: FISU2 Vision

Söndag 24 Oktober.


Verktygsdammen i Tyringe: Verktygsdammen med Anette och Arthur. Ingen vidare premiär för mig precis. Helt fel utrustning med mig. Man kan inte kasta med en Ambasadeur 7000C med små spinnare. Men man lär sig!


Måndag 25 Oktober.


Verktygsdammen i Tyringe: Kom iväg lite sent eftersom jag hade Arthur hemma. Några timmars go fiske hans med iaf. Träffade ”fiskegubbar” som pratade sig varma för flugfiske. Träffade även ordföraren som tipsade om utsläpp ny fisk på torsdag denna vecka. Så.. jag och gubbarna skall ses på fredag och dra upp lite fisk tänkte vi. Ser fram emot detta.


Onsdag 27 Oktober.


Lilla Hålsjön/Trollsjön i Åsljunga: Dagen var vikt åt golf men regn på morgonen gjorde att vi ställde in. Arthur på dagis så jag hade dagen för mig själv. Perfekt att inviga fisket i Lilla Hålsjön. Helt underbar plats. Vindskydd, fina bryggor, rensvask mm. Nu var väderleken inte så bra med hård blåst och lite duggregn. Men vad gör det, finns inget dåligt väder om man har bra kläder eller vad man säger… Det fanns gott om fisk. Dom rackarna slog flera gånger runt mig i bryggan. Men jag hade ingen tur. Kändes som fiskarna ville retas med mig. Men vad gör det. En kanondag! Äggamackor och kaffe ensam vid en damm i höstrusket. Gött e de! Dammen är öppen året om enl fiskeinspektören som kom och kollade fiskekortet. Verkar vara ordning och reda här vilket är bra!

Fredag 29 Oktober.

Verktygsdammen i Tyringe. Jag ger mig inte 🙂 Hade fått reda på att det skulle vara fisk släpp på torsdagen. Visst fiskarna var kanske slöa och mätta med då vissta jag att det fanns fisk iaf. Efter ett par kast så fick jag hugg. Min fiskegranne skulle hjälpa mig att håva in men precis när håven gick i vatten så stack fisken. Några nafs till på draget sen fick jag hugg på en sprallig en. Det blev en fin regnbåge på 1,45 kg. Tiden var knapp eftersom jag och Anette skulle till Malmö senare på em.

Måndag 1 November.

Verktygsdammen i Tyringe. Hörde att det var dåligt fiske i helgen så jag hade stora förväntningar på måndagens fiske. Det fanns ju över 700 kg som simmade omkring där nere och väntade på mig. Men, det blev en dag utan napp. Av ca 8 fiskare var det en som fick. Lite regn och mulet hela dagen. Efter 6 timmar gav jag upp. Men mysigt att komma ut i naturen tidigt.

Måndag 9 November

Sista veckan Verktygsdammen är öppen för fiske detta året. Tänkte avsluta med en fin regnbåge men icke. Hade en som fastnade på kroken, gjorde misstaget att rycka till för att den skulle sitta bättre och då stack den så klart. Sen efter det var det stendött! Men en härlig dag med frost på morgonen.

Söndag 21 November

Verktygsdammen i Tyringe. Öppnade igen efter att varit uthyrd till ett företag en vecka. Det hade släppts i 80 kilo fisk torsdagen före heögen. På fred-lörd drog man upp 30 st öringar. Ja det säger sig själv.. fick jag någon fisk på söndagen? Nä! Men det var en härlig söndag..upp tidigt lite kallt på morgonen, strax under 3 grader. Detta var sista gången man släppte fisk i dammen för i år. Gör kanske att jag inte fiskar där mer 2021. Vi får se 🙂

Torsdag 25 November

Citadellet i Landskrona: Hade bestämt mig för att börja kasta fluga! De fiskare som jag ser drar upp flest fiskar är de som fiskar med fluga. Ja, inbillar mig det iaf 🙂 Sagt och gjort. Begav mig tidigt till Nyhamns Fiske i Landskrona som har kunnig personal. Dessutom var det ju Black Week.. Köpte ett proffs spö med rulle som jag fick 700:- i rabatt på. Begav mig till Citadellet sen för att fiska. Jag har aldrig kastat fluga för och det kan ju inte vara så svårt. Ha… tur man var själv på platsen. Det var inte så enkelt att få till det. Men eftersom jag var själv där så stod jag en hel del och testade. Sen fick det bli hasspel resten av dagen. Ingen fisk… pissregn.. var ordentligt trött när jag kom hem.. Inser at jag måste öva hemma med att kasta.