Solceller

April 2020

Nu börjar det äntligen hända lite saker med solcellerna. Det har varit fattigt med som såhär i början på året men nu produceras det ordentligt. Så här såg dagen ut igår den 18 April.

April 2020

Nu produceras det el för fullt. Mars och April har varit mycket goda månader. Tot har nu anläggningen dragit in3,20MWh vilket är ca 4000SEK.
Så här ser en bra dag ut:

September 2019

Då var det dax att installera solceller på huset. Valet av leverantör/montering var lätt. Vancos i Munka Ljungby hade klart bästa priset och bäste rekommendationer. Förberedelser för mig som tog tre helger att göra men var värt priset var att skrapa hela taket för hand, tvätta det och behandla det med mossväck. Detta skulle ett företag ha 28 000:- för. Värt besväret plus att det blev jätterent. Målning av all plåt givetvis när man ändå klättrade på taket.

Anläggningen ser ut så här just nu:
Inverter 3 fas Solar Edge 10 kW
Optimerare på varje cell P370 Solar Edge
Solcellspaneler 365 wp Mono Per Svarta
Solar Edge ModusBus

Nu är även de tre cellerna installerade på garagetaket. Tot 27 paneler som ska leverera 9,8 kwp.

Här läge de tre solcellerna på papptaket. Ligger löst med hjälp av tyngder. Funkar faktiskt riktigt bra så jag kommer att fylla garagetaket framöver.

Solar Edge växelriktare

Här är installationen för Solar Edge Mobus. En tillsats som gör att man kan få ut massor av mätvärden i realtid. Tex hur mycket man säljer el för. Det går annars inte att se förrän fakturan kommer från el bolaget.